Archívum - Hírek 2017

  A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ PROGRAMJAI
2017. január 30.

A képre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!

  Idősek Napja Görömbölyön
2017. február 16.

2017. február 16-án délután közel 150 görömbölyi 70 éven felüli szépkorút köszöntött Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő a Művelődési Házban. Az elmúlt évek hagyományait követve ez idén is kedves, vidám műsorral szórakoztatták az időseket, melyben közreműködtek:

  • Asztalos Julianna verset mondott.
  • Görömbölyi óvodások zenés, táncos műsort adtak elő.
  • Marosvölgyi Zita Zoé Fráter György Gimnázium 11 évfolyamos tanulója verset szavalt.
  • Görömbölyi Zengedezők Népdalköre dalcsokorral kedveskedtek.
  • Demjén István "Sikerek és pofonok" című könyvét mutatta be és ajánlotta az olvasók figyelmébe.
  • Gáspár Anni és Simon Lászlóné előszőr szólóban, majd duettben fergeteges hangulatott teremtettek ismert dalok, nóták előadásával.

A hangulatos műsor közben felszolgálták az eredeti ruszin hagyományokkal készített töltöttkáposztát, füstölt hússal, melyet a vendégek jóízűen fogyasztottak el. A jó hangulatú, kellemes délutáni programról hazafelé menet útravalóul egy-egy fehér cipót kaptak ajándékba a görömbölyi idősek.

  Óvodai Farsangi Batyus Bál
2017. február 13.

A görömbölyi óvoda Farsangi Batyus Bált rendezett 2017. február 11-én, szombaton a Művelődési Házban. A vendégeket Juhászné Vadnai Edina tagintézményvezető köszöntötte, majd fergeteges táncparti vette kezdetét, ahol a vendégek hajnalig mulattak. A buli közben tombolasorsolást is tartottak, ahol sok ajándék gyűlt össze a szülők felajánlásából. A tombola bevételét óvodai eszközök beszerzésére fordítják.

  Emlékezés a LOURDES-I jelenésre a görömbölyi római katolikus templomban
2017. február 12.

2017. február 12-én 15 órától a görömbölyi római katolikus templomban a LOURDES-I jelenésre emlékeztek. Az emlékezés keretében 18 görömbölyi kislány olvasott fel az esemény történeti leírásaiból, emlékeztek a LOURDES-I jelenésre. Lourdes-ban egy szegény, tanulatlan 14 éves lánykának, Soubirous Bernadettnek 1858-ban, február 11-én jelent meg először a Szent Szűz, a városka melletti massabielle-i barlangnál. Tizennyolc alkalommal jelent meg a kislánynak július 16-ig, bűnbánatot és engesztelést kérve. Március 25-én nevét is elárulta: „Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás.” 1862-ben bazilikát kezdtek építeni a forrás feletti sziklára, ami 1876-ra elkészült. A barlangba, a jelenések helyére Bernadett útmutatásával elkészült a Szűzanya márvány szobra, amely a legkülönfélébb méretű másolatban ma már világszerte mindenütt látható. A kicsiny település világhírű zarándokhely lett, ahova milliók zarándokolnak el engesztelni és gyógyulásért, vagy megnyugvásért imádkozni. 1907-ben az ünnep bekerült a Római Kalendáriumba is.

  VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok 2017.01.21. /második nap/

Az extrém hideg miatt, igaz kicsit fagyos hangulatban, de egyre nagyobb érdeklődéssel nyitotta meg kapuit szombaton az immár VII. alkalommal megrendezésre kerülő Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok 3 napos rendezvénysorozat második napja. A Művelődési Ház melletti tér színpadán már kora délelőtt Vajtó Laci speakar köszöntötte a mintegy 22 versenyzőt, segítőiket és barátaikat, a rendezvényen megjelenteket. Ismertette a versenyszabályokat és kiosztották a borokat. E közben a téren, a tér meletti utcaszakaszban, a Művelődési Ház udvarán, a pajtában szorgos kezek építették, és rendezték be az árusító és szolgáltató helyeket, ahol ezernyi termékkel várták a vásárlókat. A kézműves termékek mellet gasztronómiai ínyencségekkel is készültek a szervezők, hogy minden vendég megtalálja a számára legízletesebb falatokat, italokat. A hideg senkinek nem szegte kedvét, sőt a havas környezetben, a csodálatos tiszta levegőben még vidámabb hangulatban fogyasztották, ízlelgették, kóstolgatták a finomabbnál-finomabb forralt borokat, pálinkákat, forró teát, melyhez frissen sütött ízesített tepertőket, grillezett csirke mellett, sült hurkát, kolbász, fűszeres sült vért, vagy éppen hagyományos gulyáslevest fogyaszthattak a vendégek.
A kóstolások mellett nagy érdeklődés kísérte a szapadtéri színpadon megkezdődött kulturális programokat, melynek kezdeteként helyi fellépőket köszönthetett a közönség:
· GÖRÖMBÖLYI NÉPDALKÖRT
· GÖRÖMBÖLYI ÓVODÁSOKAT
· TAPOLCAI VEGYES KÓRUST
A helyi fellépők után a Kiss Kata Zenekar gyermekműsorral lepte meg a kicsiket és felnőtteket egyaránt.
A borkészítés mestereinek és a jó borok kedvelőinek találkozójára, a tepertő napokra kilátogatott Pfliegler Péter alpolgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Dr. Nehéz Károly önkormányzati képviselő is. Csöbör Katalin köszöntőjében külön gratulált a hagyományőrző egyesületnek ahhoz, hogy minden évben, egyre nagyobb érdeklődés mellett megrendezik ezt a görömbölyieket összefogó, a miskolciakat görömbölyre csábító rendezvényüket.
12 órakor immár hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományos ökumenikus Vincze-napi vesszőszentelést, melyben a történelmi egyházak részéről közreműködött: Csőri Bertalan református lelkész, Galambvári Péter parókus, Tóth István plébános. A megszentelt nemzeti színű szalaggal feldíszített szőlővesszőket a vendégek között szétosztották.
A vesszőszentelés után lépett színpadra a Halas Zenekar, a folkrock műfajban tevékenykedő tehetséges fiatalokból álló ígéretes csapat.
14.00 órától a rendezvény díszvendége Siófok város képviseletében a Balaton Táncegyüttes mutatta be nívós néptánc műsorát.
15 órakor a zsúfolásig megtelt téren, már több ezer ember tapsolt az Irigy Hónaljmirigy vidám zenés humoros előadásán.
A felpörgött közönség érdeklődéssel várta és fogadta a Forralt Bor Főzőverseny Eredményhirdetését:
A szakmai zsűri elnöke: Némedi Varga Zoltán volt.
Tagok: Kovácsné Drabant Katalin, Bartha Gábor, Berta Béla, Mészáros András,
Sándor Zsolt, Farkas Attila és Németh László.

22 versenyzőből 3 helyezettet díjaztak:
1. Akik lejöttek a Hegyről, és..
2. A szemedbe mondom
3. Bor Naposak

Közönség díj: BOR HA-JÓ
Gratulálunk a győzteseknek és minden főzőnek, akiknek borait folyamatosan kóstolhatták a vendégek a téren.
17.00 órától a 3+2 együttes mintegy két órás fergeteges élő koncertje, és persze az elfogyasztott forralt bor forrósította fel az egyre fagyosodó külső hőmérsékletet, ahol nagyon kellemes, vidám hangulatban töltöttek el egy vidám hétvégét a görömbölyiek és vendégeik.
Köszönet a 2017 évi első nagysikerű téli szabadtéri rendezvényért, ahol az extrém hidegben is forró hangulatot teremtettek a szervezők a nagyon színvonalas színpadi műsorral, és a minden igényt kielégítő gasztroudvar kínálatával. Köszönet a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének, segítőiknek, támogatóiknak, a fellépőknek és a pincegazdáknak.
Találkozzunk 2018. januárban. De lehet, hogy a tér már kicsi lesz!!!

  VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok 2017.01.20.17.00 Megnyitó

2017. január 20-án 17.00 órakor megnyitották a Görömbölyi Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napjának alkalmából rendezett kiállításokat és a VII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napok rendezvénysorozatát. A megnyitóra érkezett vendégeket Kissné Korompai Bea köszöntötte, majd Kovács András a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesületének elnöke beszélt a rendezvényük céljáról, a művészet fontosságáról. A művelődési ház vezetője bemutatta a kiállítás résztvevőit:
Kiss Rozália képzőművészt, aki olajfestményeit, Nógrádi Tímea fotóművészt, aki válogatott képeit hozta a kiállításra, Szabó Attilát a Csodamalom Bábszínház igazgatóját, aki díszlet és bábkiállítást rendezett be, végül Boncsér Gábor népzenészt, aki népi hangszerbemutatója alkalmával a hozott hangszereket meg is szólaltatta és a közönséget megénekeltette. A Forralt Bor és Tepertő Napok speakere, Vajtó László Szerep településről hozta vendégét Rácz Endrét, aki a Délibáb és Rózsakert című könyvéből a Görömbölyi Pincesoron szerzett élményéről írt versét olvasta fel. Ugyanebből a kötetből idézett Fehér István, gönci betyár, aki Gönc városáról szóló verset olvasott fel. A kulturális programok után Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke köszöntötte a vendégeket és hivatalosan is megnyitotta a kiállítást és a VII. Forralt Bor és Tepertő Napok rendezvénysorozatát
.

  A GÖRÖMBÖLYI MŰVELŐDÉSI HÁZ PROGRAMJAI
2017. január 27.

A képre kattintva a plakátok nagyobban is olvashatók!

 A GÖRÖMBÖLYI BORBARÁTOK HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLETÉNEK TÁJÉKOZTATÓJA

Ezúton tájékoztatunk mindenkit,
hogy a Veronai buszbalesetben elhunyt magyar diákok és hozzátartozóikkal való együttérzés
és a nemzeti gyásznap miatt
a mai nap 13.00 órára meghirdetett
"Nyitott Pincék a Görömbölyi Pincesoron"
programunk elmarad.
Egyben részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak.
Megértésüket köszönjük.
Görömbölyi Borbarátok Hagyományőző Egyesülete

  VII. FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAPOK GÖRÖMBÖLYÖN 2017.01.20-21-22.

A képre kattintva a teljes plakát letölthető!

Megnyitó dömping lesz pénteken a Magyar Kultúra Napja alkalmából a
MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!

1.) Forralt bor és Tepertő Napok : megnyitója
2.) Kiss Rozália : festmény kiállítás
3.) Nógrádi Tímea : fotóművész kiállítása
4.) Díszlet és báb kiállítás : Csodamalom Bábszínház
5.) Boncsér Gábor : Népi hangszerbemutató

A képre kattintva a Meghívó nagyobban is letölthető!

  5. Görömbölyi Nyitott Pincék Napja
2017. január 15.

Ismét élettel telt meg a görömbölyi pincesor. Ugyanis a néhány lelkes pincetulajdonos kezdeményezése alapján indult Nyitott Pincék elnevezésű rendezvény 2017. január 14-én szombaton immár 5. alkalommal került megrendezésre a nemrég 25 éves Görömbölyi Kulturális Egyesület és a Görömbölyi Kertbarátok szervezésében. Az eseményre pincetulajdonosok hívták meg barátaikat, ismerőseiket. A várva várt estét a természet ajándéka tette teljessé, hiszen a frissen lehullott mintegy 30 cm hó mesebelivé változtatta a tájat és hamisítatlan téli pincehangulatot teremtett.
Délután a Nagy-Szögedi Pincében mindenki átvette az ezen alkalomra készült poharát és térképét, majd csoportonként nekiindultunk megtekinteni 13 pincét, amelyek gazdái először pincéjük történetét osztották meg, majd változatos és kiváló boraikkal kínálták a vendégeket. Volt, aki állandó résztvevőként, volt aki pedig először csodálhatta meg például a Ducsai Attila által faragott és egyedülálló Grál Pincét, Molcsányi Dávid nyáron újraépített és saját készítésű berendezési tárgyaknak otthont adó pincéjét, vagy Molnár István helyi építészeti hagyományokat őrző, görömbölyi téglából és cserépből épült pincéjét, illetve kóstolhatta Radi István vagy Suga István kertbarátok borait. A talpalávalótmost is a kisgyőri Barsi Csaba és az Agyagbanda szolgáltatta, a megéhezett pincelátogatók pedig Eperjesi Szabolcs és Kocsis Gábor disznótoros vacsorájával laktak jól.

  JÉGPÁLYA AVATÓ A GÖRÖMBÖLYI ISKOLA UDVARÁN
2017. január 10.

 

Reklám

Iskolai alapítvány
Adó 1%
Görömböly Sportpályájáért Alapítvány
3516 Miskolc, Kovács út 1.
Adószám:
18411247-1-05

 
Képek

 

 

 

© 2007-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.