LOMBOK ALATT TURISZTIKAI ÉS REKREÁCIÓS EGYESÜLET/LATRE

Elnök:Balogh Sándor
Telefon:06-30/9033-233
E-mail: gorombolyitk@gmail.com
Web. http://www.latre.hu

Program 2018

Programokban gazdag Boldog Új Évet Kíván mindenkinek a Lombok Alatt Turisztikai Egyesület.
Az év első programja: klubdélután.
Időpont 2018.01.11. csütörtök.
Helyszín: Görömbölyi Közösségi Ház.
Időpont 17.00.óra
Napirendi pontok:
1, Visszaemlékezés az elmúlt év eseményeire. Vetítéses előadás.
2, A 2018-as program összeállítása.
Ehhez a ponthoz küldeni kéne vagy hozni azt a kidolgozott programot, amit az éves programban szerepeltetni akartok.
3, Tagdíj fizetése a 2018-as évre
4, Egyéb fontos dolgaink megbeszélése.
Várunk minden érdeklődőt.
Köszönettel:

Balogh Sándor


BEMUTATATKOZÁS

Alapvető célunknak tekintjük az egészségmegőrzést és a betegségmegelőzést, amit családi és baráti közösségek szabadidős tevékenységének megszervezésével népszerűsítünk, tagjaink és a nem tagjaink részére.
A szabadidős tevékenységen minden természetben végezhető turisztikai jellegű tevékenység végzését és népszerűsítését értjük, ide értve különösen a gyalogtúrák, kirándulások, vízi túrák, téli síelések és havas túrázások, szervezését. Egyesületünk fő célkitűzése, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy a természetjárás életforma. További célunk a természetjáráson keresztül az egészség, testmozgás, és a természet szeretetének népszerűsítése, kiemelt figyelemmel a fiatalokra és gyermekekre.
Egyesületünk felkészült vizsgázott túravezetői gondosan ügyelnek arra, hogy az általuk szervezett programok mindenki által teljesíthetőek legyenek. Fontosnak tartjuk, hogy az egyén testi-lelki feltöltődését regenerálódását eredményezze, ezáltal rendszeresen részt vegyen programjainkon, így biztosítva magának a rendszeres testmozgást.
A természetjárás az egyik legkomplexebb egészségmegőrző tevékenység. Nem csak a testi, hanem a lelki egészség megőrzését is szolgálja. Sok embert, köztük gyermeket és fiatalt vittünk ki a természetbe. 2016-ban is. Odafigyeltünk ezen életforma népszerűsítésére, kihasználtuk az adódó lehetőségeket a figyelem és az érdeklődés felkeltésére. Példát mutatunk minden velünk kapcsolatba kerülő személynek.
Erőforrásaink nagy részét e tevékenység végzésére fordítottuk. Az elmúlt év folyamán összesen 39 nagy programnapot sikerült megvalósítani. Ezek között voltak gyalogtúrák, buszos kirándulások, vízi túrák, egy és több napos programok.
A fentiek szellemében szerveztük meg tavaly a VI. Kuruc portya elnevezésű teljesítménytúrát, ahol a résztvevők frekventáltan találkozhattak a természettel, a természetvédelemmel. A túrakiírásnál figyelembe vettük az egyének különböző teherbírásait, ezért a távokat úgy határoztuk meg, 10 km és 25 km-es távban, hogy a 10 km mindenki által teljesíthető legyen. Ennek eredményeképpen, a legfiatalabb korosztályt is meg tudtuk szólítani, így a kisiskolások csoportosan vettek részt a túrán.
2017-os év terveiben szerepel a VII. Kuruc portya teljesítménytúra, Vadnai hétvége, a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő családi hétvége a Bükk fennsíkon és a 2013-as évben elindított és 2017-ban ötödik alkalommal megrendezésre kerülő varbói túranap. hatodik éve tartunk januártól minden hónapban egy ismeretterjesztő előadást a Görömbölyi Közösségi Házban
Természetbarátként számunkra fontos, hogy összhangban éljünk a természettel és óvjuk az egészségünket. Egyesületünk nagy kihívása, hogy megértesse minél szélesebb körben, hogy az egészségmegőrzésért az egyén tehet a legtöbbet.

Reklám


 

 

 

© 2007-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.