Görömbölyi-Pincesor

A görömbölyi pincesor az egykori virágzó bükk-aljai borvidékhez köthető. A görömbölyi domboldalba több sorosan, teraszosan elhelyezkedő, jellegzetes, egyedi pinceházakból álló pincesor, látványosságnak is különleges.
A három soros történelmi pincesor a Garócza dűlőben található. Ennek a folytatása a Meleg-oldal felé a Debri-sor. Az Ág-hegyi pincesor a Tapolcai út melletti, néhány pincéből áll.
A pincék fölötti területen megtermelt szőlők igazi alapanyagként szolgálnak a helyi borkultúrák kialakításához, fejlesztéséhez. A borosgazdák a Görömbölyi Ősz rendezvény kereteim belül meghirdetett borversenyeken is résztvesznek, illetve családi, baráti társaságokkal együtt kóstolgatják a pincékben tárolt izletes borokat.
Képek a pincesorról»

A görömbölyi pincesoron rendszeresek a borosprogramrendezvények: melyeken kóstolni lehet a helyi pincék borait, szórakozni lehet a változatos,kulturális programokon, a pincebejáratoknál készült gasztonómiai kínálatokból főzőversenyeket rendeznek (Görömbölyi Ősz, GÖRÖMBÖLYI KURUC VIGASSÁG, 300 ÉVES GÖRÖMBÖLY JUBILEUMI RENDEZVÉNYSOROZAT és SZÜRETI NAPOK ..) FORRALT BOR ÉS TEPERTŐ NAP..)
Képek a pincesori rendezvényekről»

2011. szeptember 17-én avatták fel MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS RUSZIN KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT szervezésében a MISKOLC- GÖRÖMBÖLYI KÖZÉPSŐ PINCESORON a GÖRÖMBÖLYI RUSZIN PINCE EMLÉKHELYET.
Az emlékhelyen kiállított eszközök, régi fotók, történeti leírások bemutatják a szőlőművelés,a feldolgozás, a pinceásás és a bortárolás eszközeit és a ruszinok görömbölyi kötődését.
Képek a Görömbölyi Ruszin Pince Emlékhelyről»


Reklám


 

 

 

© 2007-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.