MOL Zöldövezet Program

GÖRÖMBÖLYI ISKOLA SPORT-SZABADIDŐ PARK FEJLESZTÉSE

Ilyen volt! Ilyen lett!

2015. szeptember 06.

2015. június 18.

2015. június 17.

2015. június 16.

2015. május 17.

Tovább folytatták a park szépítését, sőt különböző praktikus eszközöket is elhelyeztek a parkban:szalonna sütők, virágtartók. Képek»

2015. május 12.

A szabadidő park területén folyamatos a munka. A mai nap főként a rendcsinálás napja volt: a burkolás után ottmarad földet hordták el, lenyírták a füvet, a beültetett fák tövét megkapálták és meglocsolták a frissen rakott térkövet is.

2015.március 21. Faültetés KÉPEK

2015. március 21-én szombaton 9 órától a Mol Zöldövezeti Program megvalósítása keretében fa és cserje ültetést szervezünk közösségi munkában. 209 cserje és 11 gyümölcsfa elültetésére kerül majd sor.
Várunk mindenkit aki segíteni szeretne, ásóval, kapával, gereblyével, locsolóval.

Az alapítvány kuratóriuma

2015. február 20.

A Mol Zöldövezeti porgramra a pályázatunk sikeres volt, 650 000 Ft támogatási összeget nyert A Görömbölyi Sportpályáért alapítvány, a pálya felújítására. Köszönet a pályázati folyamatban résztvevőknek a közreműködésüket, és várjuk a további segítséget a megvalósításhoz.
Az alapítvány kuratóriuma

 

Mol Zrt Zöldövezet Program
keretében meghirdetett közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja című pályázat

Az alapítványt 1994-ben hívta életre az akkori iskola vezetősége, hogy a Görömbölyi Általános Iskola szomszédságában lévő használton kívüli területre sportpályát alakítsanak ki. A kivitelezés az alapítványi támogatáson túl, a helyi lakosok, az iskola nevelői, diákjai, volt diákjai és a szülők segítségével megvalósult. Már több évtizede használják a diákok és a környékbeli fiatalok sportpályát. Jelenleg a pálya környezete meglehetősen sivár, a pálya mögött tér teljesen kihasználatlan. A pályázat elnyerése esetén szeretnénk kialakítani egy szalonnasütőt, kihelyezni padokat, kerékpártárolót, ivókutat, világítást, lengőtekét, a hátsó tűzfalra graffitit tervezünk, valamint zöld növényeket, cserjéket ültetnénk, virágágyásokat alakítanánk ki a kulturált, kényelmes pihenés kikapcsolódás kialakítására. A pályázat első fordulóján már túljutottunk a 141 pályázó közül bekerültünk a 73-ba, akik benyújthatják a részletes tervüket a második fordulóba.
Beadási határidő 2015. január 31.

Mint látszik, terv van bőven, ehhez képest a forrás szűkös. A támogatás elnyerése esetén, a pályázaton elnyert összeg 60%-át őshonos növények telepítésére kell fordítanunk. Az elképzeléseinket és a lehetőségeket úgy tudjuk mindinkább összhangba hozni, hogy összefogással felajánlásokkal bővítjük a rendelkezésre álló erőforrásokat. Elsősorban építőanyagokra lenne szükségünk, olyan anyagokra, amik egy-egy háztartásban már nem használnak fel. A kivitelezési munkákhoz szakemberek segítségére is számítunk. Az alábbiakban felsorolt dolgokban kérnénk a segítséget:

 • sóder, cement, esetleg kész beton
 • bontott tégla
 • faanyag (akác rönk)
 • használt jó állapotban lévő raklap
 • fa kábeldob
 • zsaluelem
 • termőföld
 • talajtakaró mulcs, osztályozott kavics
 • festék fára, gumiabroncsra, kültéri falra
 • glett anyag kültéri falra
 • földmunkagép
 • asztalos munka
 • kőműves munka
 • szállításra, fuvarozásra

Jelenleg CSAK a felajánlásokat várjuk, a munkálatok a pályázati eredményhirdetés után kezdjük meg. Ennek várható időpontja 2015 március. A pályázat beadásához, a költségvetés elkészítéséhez azonban már számolnunk kell a felajánlásokkal, az önrész terhére.

Az alábbi elérhetőségeken várjuk a felajánlásokat:

Rajnai Tibor igazgató helyettes úr az iskolában megtalálható
Nagyné Pocsai Mariann 20-458-2444.

Köszönettel: Az alapítvány és az iskola vezetősége


Reklám


 

 

 

© 2007-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.